СБУ оголосила про підозру російському олігарху, який постачав титанову сировину для “Калібрів”

Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру Михайлу Шелкову, російському олігарху, у схемі незаконного постачання української титанової сировини до рф.

За даними слідства, Шелков брав участь у постачанні рідкісних мінералів з родовищ української компанії для виробництва титану, який використовувався при виготовленні військової техніки, зокрема ракет “Калібр”, літаків МіГ-35 та СУ-35, а також вертольотів Ка-52.

Згідно зі зібраною СБУ доказовою базою, Шелков оперував підконтрольним йому ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат” у Дніпропетровській області для здійснення цієї схеми. Однак, після введення санкцій проти рф, він намагався приховати свою участь у цих промислових активах, передаючи управління українським підприємством комерційній структурі. Але Служба безпеки викрили оборудку, своєчасно її заблокували та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України.

Наразі, оскільки Шелков перебуває на території рф, проводяться необхідні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини, скоєні проти України.

Готував нові удари по електропідстанціях у п’яти областях України: СБУ розкрила та затримала у Харкові “сплячого” агента ФСБ (Відео)

Розслідування проводиться під керівництвом Офісу Генерального прокурора спільно з іншими державними органами, такими як Державна служба фінансового моніторингу, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, Державна митна служба та Фонд державного майна України.

Комментарии