СБУ затримала чотирьох осіб за привласнення державної землі на узбережжі Чорного моря (Фото)

Служба безпеки України затримала колишнього депутата Затоківської селищної ради на Одещині за привласнення 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря, яка могла зірвати фортифікаційне укріплення берегової лінії в Одеській області.

За даними слідства, ексдепутат підробив документи про нібито рішення двох сільрад щодо передачі у приватну власність 15 земельних ділянок біля морської акваторії. Для підробки документів він залучив місцевого інженера-землевпорядника та підконтрольних держреєстраторів, які оформлювали землю на підставних осіб для подальшого продажу.

Під час обшуків у фігурантів справи було виявлено підроблену документацію, печатки та комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

Адміралу російського флоту пред’явили нову підозру за обстріл Вінниці ракетами “Калібр”

Наразі чотирьом учасникам «схеми» повідомлено про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом).

Організатор схеми – ексдепутат – перебуває під вартою.

Досудове розслідування триває. Зловмисникам загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Крім того, вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність територіальної громади. За матеріалами СБУ, на вкрадену землю накладено арешт та встановлено заборону на її відчуження.

Комментарии