У лікарнях залишаються двоє постраждалих від ракетного удару по Грозі Харківської області

Наразі в лікарнях залишаються 2 поранених із 5, їхній стан стабільний. Одна з поранених жінок готується для подальшого лікування в Данії. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Усі діти, що внаслідок теракту залишилися без батьків, зараз виховуються в сім’ях родичів та близьких. Щодо більшості дітей уже оформлено опікунство.

Внаслідок ракетного удару РФ по селу Гроза 14 дітей втратили одного або двох батьків

За словами Синєгубова, усі родини, які постраждали внаслідок російського теракту в селі Гроза Куп’янського району, отримали матеріальну допомогу від держави та підтримку гуманітарних організацій. Наразі усім 38 родинам загиблих виплачена допомога від Шевченківської селищною військової адміністрації на загальну суму більше 566 тис. грн. Крім того, з облбюджету усі постраждалі родини отримали виплати на загальну суму майже 1,4 млн грн.

“Велика подяка благодійним організаціям, які підтримують постраждалих. Так, БФ “Актед” за підтримки ООН надав фінансову допомогу усім постраждалим родинам на загальну суму більше 1,6 млн грн. Організація UNICEF виплатила компенсації 3 постраждалим сім’ям з дітьми. Інші 7 родин з дітьми отримали допомогу від БФ “Актед”. БО “Український Благодійний Альянс” надала допомогу 14 дітям, що втратили батьків внаслідок теракту”, – зазначив Олег Синєгубов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии