Україна повернула під контроль бурові платформи «Вишки Бойка» (Фото, Відео)

Унікальні бурові газо- та нафтовидобувні платформи, відомі як “Вишки Бойка”, які розташовані в Чорному морі біля Криму, тепер знову перебувають під контролем України.

Про це повідомила пресслужба ГУР МО України у Telegram.

Ці платформи були окуповані росією у 2015 році та використовувалися військовими цілями, включаючи функцію вертолітних майданчиків і розміщення засобів радіолокаційної розвідки (РЛС).

Операцію з повернення “Вишок Бойка” під контроль України виконали сили Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО України). Під контроль також були повернуті бурові платформи “Петро Годовалець” та “Україна”, а також спеціалізовані прикордонні берегові охоронні судна “Таврида” та “Сиваш”.

Примусова мобілізація у РФ: на війну в Україну планують відправити ще від 400 до 700 тисяч осіб

Під час операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї, включаючи запаси некерованих авіаційних ракет (НАР) та радіолокаційну систему “Нева”, призначену для відстеження руху суден у Чорному морі.

Також, в ході одного з етапів операції стався бій між українськими спецпризначенцями на катерах і російським винищувачем Су-30. В результаті цього бою російський літак отримав ураження і був змушений відступити.

Комментарии