Уряд дозволив виїзд за кордон ще одній категорії військовозобов’язаних

Військовозобов’язані громадяни, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в АТО, зможуть перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану. Відповідні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України за ініціативи Мінветеранів внесли на засіданні Кабміну 11 серпня.

Харків’янин переправляв за кордон військовозобов’язаних під видом водіїв-волонтерів

“Це зроблено, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО з початку збройної агресії у 2014 року до 30 квітня 2018 року”, – повідомили у пресслужбі Кабміну.

Зазначається, що право на перетин державного кордону мають, зокрема, “військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули (пропали безвісти) під час участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии