Затримано ворожих інформаторів: СБУ вилучила з їхніх комп’ютерів та телефонів докази співпраці з агресором (Фото)

У результаті проведення контрдиверсійних заходів у Донецькій області, співробітники Служби безпеки України викрили двох інформаторів ФСБ рф, які збирали розвіддані про місця дислокації бойових позицій та укріпрайонів Сил оборони на Авдіївському напрямку та передавали їх ворогу через анонімні месенджери та заборонену соцмережу «Однокласники» у вигляді зашифрованих кодів. Отримана інформація була необхідна окупантам для підготовки ракетно-артилерійських ударів по місцях базування українських військ.

За даними слідства, зрадниками виявилися двоє мешканців Новогродівки Покровського району, які публічно підтримували збройну агресію Російської Федерації проти України. Вони активно поширювали деструктивні наративи через заборонені російські соцмережі, тим самим потрапивши у поле зору кадрового співробітника ФСБ, який дистанційно залучив їх до співпраці як інформаторів.

Харківська студентка стала російською пропагандисткою

Для збору розвіддані двоє інформаторів виходили на місцевість, фіксували локації українських об’єктів та передавали їх координати через «зв’язкового». Цим «зв’язковим» виявився бойовик терористичної організації «днр», який наразі входить до складу окупаційних угруповань на східному фронті.

Під час обшуків в місцях проживання затриманих, були виявлені мобільні телефони та комп’ютери, які вони використовували для спілкування з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру обох ворожих інформаторів. Окрім цього, була встановлена особа їхнього куратора з ФСБ та зв’язкового.

Наразі зловмисники перебувають під вартою, а розслідування продовжується.

Комментарии