Зміни в керівництві ЗСУ: Зеленський оголосив, що армію очолить Сирський (Відео)

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про кадрові зміни в Збройних Силах України. Головнокомандувачем ЗСУ призначено генерал-полковника Олександра Сирського.

Зеленський подякував попередньому Головнокомандувачу Валерію Залужному за два роки захисту України та запропонував йому й надалі бути в команді.

“Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду”, — йдеться у повідомленні Зеленського.

Зеленський анонсував оновлення керівництва ЗСУ

За словами президента, нова команда керівників ЗСУ має забезпечити єдине бачення війни на всіх рівнях.

“Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці”, — заявив Зеленський.

Генерал-полковник Олександр Сирський має успішний досвід оборони та наступу.

“Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції”, — підкреслив президент.

Зеленський також повідомив про розмови з іншими генералами, досвід яких буде задіяний для зміцнення обороноздатності України.

“2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України”, — резюмував Зеленський.

Комментарии