На Харківщині посадовці військкомату заволоділи понад 700 тис. грн «бойових»

Підозрювані створили схему, за якою нараховували грошове забезпечення військовослужбовцям, які не брали участі у бойових діях.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили план заволодіння грошовим забезпеченням військовослужбовців, у тому числі додатковими винагородами.

Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, з метою нарахування їй грошового забезпечення, премій та додаткових винагород нібито за безпосередню участь у бойових діях.

У Вінниці викрили понад 10 посадовців медкомісії та лікарів, які за гроші “робили” чоловіків непридатними до служби

На цю роль погодилась знайома начальника військкомату, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу.

Таким чином підозрювані з березня 2022 року по липень 2023 року заволоділи понад 680 тис. грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції в Харківській області.

Комментарии