Перевірка укриттів на Харківщині: у разі недоступності відповідальних каратимуть

Після трагедії в Києві, коли людей не пустили до укриття під час ракетного обстрілу поліклініки, доступність сховищ у Харківській області буде перевірена.

Президент України Володимир Зеленський видав розпорядження всім місцевим адміністраціям провести перевірку. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов доручив керівникам районних, сільських, міських військових адміністрацій, місцевому самоврядуванню, поліції та рятувальникам перевірити укриття щодо доступності протягом “найкоротшого часу”. Жителі Харківщини просять повідомляти про закриті укриття.

Через закрите укриття у Києві затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу

“За закриті укриття в будь-яку пору доби, у тому числі і в комендантську годину, відповідальні особи понесуть покарання. Органи місцевої влади зобов’язані забезпечити наявність вказівників “Укриття” та “Вхід в укриття” та долучитися до інформування населення про їхнє місцерозташування. Закликаю усіх мешканців Харківщини в разі виявлення закритих чи неготових укриттів негайно повідомляти за телефонами 101 або 102″, — звернувся Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації.

Мешканці можуть знайти найближчі до них укриття за допомогою інтерактивної карти, яка доступна за цим посиланням. Олег Синєгубов обіцяв зафіксувати всі факти неналежного виконання обов’язків керівниками.

Комментарии