У Харкові з фасаду театру прибрали присвяту Пушкіну (Фото)

З фасаду будівлі театру в Харкові, який раніше мав назву на честь Олександра Пушкіна, були видалені літери з прізвищем письменника. Також прибрали згадку про те, що це був театр російської драми.

Про це повідомила “Суспільному” директорка театру, Олена Ткаченко.

За її словами, вона особисто спонсорувала ці роботи, а верхолаз допоміг зняти літери з будівлі.

“Ім’я російського письменника офіційно прибрали з назви театру ще наприкінці минулого грудня, але тільки зараз демонтували вивіску на фасаді будівлі. Працівники театру втомилися чекати та самі викликали альпініста, який допоміг з цим”, — повідомили у театрі.

Попередньо при обговоренні перейменування Колектив театру вже у березні 2022 року вирішив виключити слово “російський” з назви, але згідно із законодавством, таке рішення повинна була ухвалити обласна рада. Однак депутати не змогли досягти згоди щодо перейменування. Були запропоновані різні варіанти, наприклад, залишити ім’я Пушкіна, але вилучити слово “російський”.

Голову Тернопільскої облради та двох заступників голови ВЦА викрили на вимаганні хабаря у бізнесмена-волонтера

“Щойно так хитро на засіданні розказували, що у назві Харківського російського драматичного академічного театру імені Пушкіна треба слово “російський” вилучити, але “великого” Пушкіна залишити. І це вони вирішили комісією”, — писала депутатка Галина Куц.

Учасники засідання комісії намагалися знайти компроміс, але депутати не змогли досягти кворуму та прийняти рішення щодо перейменування. На наступних засіданнях також не було досягнуто згоди. Одні з причин була необхідність проведення громадського голосування перед зміною назви театру.

Остаточне перейменування театру відбулося під час сесії 24 грудня 2022 року.

Комментарии