«Будемо скорочувати штат чиновників на 30%»: Ігор Терехов розповів, як місто допомогає ЗСУ і як обходитиметься без військового ПДФО

За час повномасштабної війни з бюджету міської територіальної громади Харкова різним підрозділам Збройних Сил України було перераховано 825 млн грн, з них 474 млн – цього року. Про це харківський міський голова Ігор Терехов розповів в інтерв’ю інтернет-ресурсу «Vesti.ua».

«За більше ніж півтора року ми не залишили без уваги жодного запиту від військових. Бо дуже добре розуміємо: щоб перемогти у цій війні, потрібні, зокрема, величезні кошти, тому ми й виділяємо їх регулярно за мірою можливостей. Ці гроші йдуть на все те, що найбільш необхідне нашим захисникам. У кожного підрозділу ЗСУ є свої потреби, і вони самі знають, куди спрямувати кошти, які ми їм передаємо», – сказав Ігор Терехов.

У коментарі виданню «Forbes Ukraine» мер Харкова повідомив, що ці кошти виділені «за рахунок вільного залишку і за рахунок економії заробітної плати».

Відповідаючи на питання щодо прийняття закону, яким у міст забирають «військовий» ПДФО, Терехов зазначив, що «є певна стурбованість».

«Будемо знаходити варіанти, оптимізувати. Будемо скорочувати штат чиновників на 30%», – сказав мер і додав, що пори це місто все одно буде допомогати армії.

«Зараз у нас дружні стосунки з військовими. Коли щось потрібно, ми завжди перераховуємо їм кошти й вони купують усе необхідне. Це чесні відносини», – сказав мер Харкова.

Безкоштовний транспорт і відновлення критичної інфраструктури: у Харкові затвердили проєкт бюджету міста на 2024 рік

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 17 листопада підписав законопроєкт №10037 щодо «військового ПДФО (податку на доходи фізичних осіб)» т, який переспрямовується з місцевих бюджетів до державного. Йдеться про те, що з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року «військовий ПДФО» спрямовують до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: Державна служба спецзв’язку та захисту інформації на дрони (13 млрд гривень) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд гривень).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии