Ексдиякон УПЦ МП в Одеській області переправляв за кордон ухилянтів під виглядом «церковних місіонерів»

Служба безпеки викрила на Одещині ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку. Під час комплексних заходів затримали колишнього диякона Одеської єпархії УПЦ (МП), який за гроші «допомагав» потенційним призовникам виїжджати до країн Євросоюзу як церковні клірики.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, для реалізації оборудки фігурант підробляв «списки місіонерів», які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади. Потім зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою «аргументацією» про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України.

Вартість одного «місця у списку» становила від 4,5 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Антиукраїнські матеріали, російські “триколори” та колишні склади окупантів: результати обшуків у єпархіях УПЦ МП у 4 областях (Фото)

Співробітники СБУ затримали ексдиякона, коли він намагався незаконно переправити за кордон шістьох ухилянтів. Під час обшуків за адресою проживання затриманого виявили комп’ютери, мобільні телефони, сім-картки із доказами оборудки, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

Наразі колишньому священнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии