Екснардепа від ОПЗЖ, який втік з України перед повномасштабним вторгненням, судитимуть за держзраду та побиття АТОвця

Працівники Держбюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина. Як повідомили у пресслужбі ДБР, обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України. Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо.

На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей керівництва РФ відносно України. Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Депутат обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), а також нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

За інформацією СБУ, напередодні повномасштабного вторгнення фігурант втік з України до рф, де наразі переховується від правосуддя. У зв’язку з цим прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии