Коригував обстріли «шахедами» та фосфорними снарядами: у Миколаївській області затримали зрадника (Скріни з телефону)

Контррозвідка СБУ затримала у Миколаївській області ще одного російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони. За вказівкою агресора фігурант об’їжджав прифронтові території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських захисників. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Також зрадник намагався виявити склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва. Встановлено, що зловмисник передавав окупантам інформацію про наслідки їхніх повітряних атак з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню «Град» та іранських дронів Shahed. Отримані розвіддані загарбники використовували для підготовки нових та проведення повторних ударів по регіону, насамперед по Очакову.

У Херсоні затримали медсестру, яка зливала росіянам персональні дані українських військових (Скріни з телефону)

Контррозвідники СБУ затримали російського агента під час виконання ним ворожого розвідзавдання. Як встановило слідство, затриманим є місцевий житель, якого агресор дистанційно залучив до негласної співпраці. Розвідувальну інформацію передавав російській спецслужбі через месенджер у вигляді текстових повідомлень. Під час обшуку у зловмисника виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии