Майбутнє угорської молоді: одиночний протест активіста Золтана Керестені під будинком Орбана з дитячою труною (Фото)

У суботу, 22 липня, активіст Золтан Керестені організував акцію протесту під приватним будинком прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в місті Фелчут, під час якої була принесена дитяча труна з написом “Майбутнє угорської молоді”.

Ця акція є виразом незадоволення стосунками між угорським та російським урядами. Керестені нагадав про подію з 1989 року, коли під час похорону угорського прем’єра Імре Надя, який очолював антикомуністичну революцію в 1956 році та був стратений, Орбан заявив, що “комуністи, пов’язуючи долю Угорщини з радянською росією до 1990 року, взяли та заплямували майбутнє угорської молоді”.

Керестені вважає, що сьогодні угорський прем’єр повторює цю помилку, пов’язуючи долю країни з путінською, радянсько-російською державою. Активіст підкреслив, що така політика призводить до економічної кризи та збагачення політичної еліти шляхом зниження якості життя громадян.

Масована ракетна атака на Одесу: руйнування та пожежа в історичному центрі міста (Фото, Відео)

“Ось чому у нас економічна криза, а угорська політична еліта щодня постійно багатшає. Ось чому висока інфляція, тому зарплати коштують все менше і менше, і тому здоров’я чи освіта погані”, — зазначив активіст.

Активіст закликає угорців зберегти єдність та активно брати участь у громадському житті та політиці, щоб досягти соціального миру в країні.

Ця акція протесту відбулася у день, коли Орбан відвідував фестиваль Тушваньош. Керестені відмовився забрати дитячу труну з-під будинку Орбана, і через це йому будуть застосовані штрафні санкції.

Комментарии