На Харківщині запроваджені профілактичні заходи для запобігання поширенню холери

У Харківській області проводять профілактичні заходи, щоб запобігти випадкам захворювання на холеру після трагедії на Каховській ГЕС.

Наразі в регіоні не зафіксовано жодного випадку холери.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської області, Максим Хаустов, під час брифінгу.

“В нашій області були проведені навчання, відпрацьовані маршрути, реагування по екстреній медичній допомозі, вирішено, яка лікарня буде приймати, за цим закріплений обласний центр інфекційних захворювань. Є відповідні палати, готовий персонал, є все необхідне для лікування, якщо не дай Боже, буде випадок на холеру”, — зазначив Хаустов.

Холера — гостра діарейна інфекція, що передається через харчування або вживання зараженої води, що містить бактерію Vibrio cholerae О1 або О139. Без належного лікування ця хвороба може призвести до смерті.

Закриття коронавірусного відділення в Харківській лікарні: причини та пояснення

“Прояви її дуже специфічні: втрата великої кількості рідини, діарея, зниження температури тіла, але іноді його немає. Якщо є підозра хоч на якусь кишкову інфекцію – викликайте швидку допомогу й вони вирішать, що робити”, — каже директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА.

За інформацією Хаустова, наразі в Харківській області не зафіксовано значного зростання випадків гострих кишкових інфекцій. В інфекційній лікарні зараз перебувають 18 дітей та 28 дорослих з різними гострими кишковими інфекціями.

Варто зазначити, що наразі в Україні не зафіксовано спалаху інфекційних захворювань після аварії на Каховській ГЕС. Державна екологічна інспекція України повідомила, що повінь забруднила воду на Херсонщині небезпечними речовинами, що може призвести до поширення холери та інших кишкових захворювань.

Контроль за епідемічною ситуацією в зоні підтоплення в Херсонській області проводиться щоденно, моніториться якість питної води в системі водопостачання, свердловинах та криницях, а також здійснюється моніторинг якості води з поверхневих водойм.

Комментарии