Не в Саржиному Яру: стало відомо, де у Харкові побудують багатофункціональний центр з бомбосховищем

Багатофункціональний центр з великим укриттям, який спочатку планували звести в Саржиному Яру, побудують біля стадіону “Металіст”. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Учора, 6 вересня, на позачерговій сесії депутати ухвалили рішення про надання Управлінню з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту житлово-комунального господарства дозволу на розроблення проєкту землеустрою з відведення земельної ділянки для будівництва захисної споруди цивільного захисту (подвійного призначення) на вулиці Георгія Тарасенка, 88. Орієнтовна площа – 0,43 га.

“Будівництво захисної споруди проводитиметься за кошти Держагентства з відновлення. Нам потрібно ухвалити це процедурне рішення для того, щоб наступного року, як нам обіцяють, збудувати цей об’єкт. Він вкрай необхідний для міста Харкова, для харків’ян, для навчання дітей”, – сказав міський голова Ігор Терехов.

У Харкові плануюють побудувати бомбосховище для школярів на 450 учнів

Нагадаємо, що у серпні спеціалізоване КП “Харківзеленбуд” оголосило тендер на розробку проєктної документації для будівництва багатофункціонального центру в Саржиному Яру. Багато містян обурилися можливою забудовою парку. За словами архітекторки Ольги Клейтман, яка керувала реконструкцією Саржиного Яру у 2020 році, центр планували спорудити на площі 1,7 гектара, що складає 10% його загальної площі. Небайдужі харків’яни влаштували протестний пікнік у парку, розгорнули плакати проти його забудови та записали відеозвернення до президента України.

Зрештою оголошений раніше тендер скасували і міська влада погодилася розглянути інші місця для будівництва центру.

У мерії також прокоментували, що президент України Володимир Зеленський дав завдання створити безпечний простір в місті. Проєкт передбачає будівництво бомбосховища, що зможе прихистити сотні людей, та використовувати приміщення як освітній центр для навчання школярів та студентів. Фінансування проєкту здійснюється виключно коштом державного бюджету: наразі Кабінет Міністрів уже виділив субвенцію на перший етап робіт, а міський бюджет буде залучено лише для фінансування проєктної документації. Згідно з вимогами, проєкт повинен відповідати державним будівельним нормам, що забезпечать стійкість центру до ракетних ударів. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии