Переховувалася на Прикарпатті: затримали колаборантку з Куп’янська

Безробітна жителька Куп’янська знайшла себе під час окупації рідного міста: коли росіяни захопили населений пункт та призначили свого “гауляйтера”, вона пішла до нього працювати особистим секретарем. Про це написав начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у Facebook.

Секретаркою так званого “голови тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району” Максима Губіна колаборантка була аж поки її “начальник” не втік. Жінка приймала вхідну кореспонденцію на підпис Губіну та виконувала його особисті доручення.

Переховувався під видом переселенця: у Києві затримали “народного поліцейського” з Мелітополя

“Сам Губін побіг від ЗСУ до росії, переховується там і досі. Його ми оголосили у розшук. А от свою секретарку “гауляйтер” покинув в Україні, за парєбрік із собою не взяв. Тож коли українська армія звільнила Куп’янськ, колаборантка чомусь вирішала сховатися в “тилу ворога” – знайшла собі прихисток в Івано-Франківську та відсиджувалася там майже рік. Там ми її й знайшли – затримали, повідомили про підозру. Тепер вона під слідством, а справа в суді”, – розповів Сергій Болвінов.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии