Переховувався і намагався втекти до рф: СБУ затримала проросійського інтернет-агітатора з Харкова

За даними слідства, 54-річний мешканець Харкова на власних сторінках у соцмережах прославляв і виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію рф проти України. Зловмисник поширював матеріали, у котрих підтримував російську армію та путіна. Також у своїх публікаціях агітатор писав, що хоче аби рф швидше захопила Україну.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, в межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем проживання пропагандиста, де виявили мобільний телефон та флешку з матеріалами ворожої пропаганди.

Чекає на “освобождєние” Харкова та роздає інтерв’ю російським пропагандистам: віце-чемпіонці світу з пауерліфтингу оголосили підозру

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Після оголошення підозри, зловмисник переховувався від слідства та намагався втекти до рф, проте оперативники встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии