“Питання до нього є у всіх”: законопроєкт про мобілізацію прокоментував Арахамія

Голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, які пункти законопроєкту №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку допрацюють. Нагадаємо, що учора парламент проголосував в першому читанні за цей законопроєкт.

“Питання до нього є у всіх. Будемо працювати над ними в комітеті до другого читання”, – написав Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі.

За словами нардепа, норма щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає, залишиться в редакції чинного законодавства. Підхід до аспірантів переглянуть ще раз: фінального рішення ще немає, шукатимуть компроміс.

“Точно неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян. Не бачу в Раді тих, хто би таке підтримував”, – зазначив Арахамія.

Над цими питаннями депутати вже працюють.

Харківський суд визнав незаконною мобілізацію студента та зобов’язав ТЦК виплатити йому 50 тисяч гривень

“Також працюємо в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроекту. Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато”, – написав Арахамія.

Довідка. Верховна Рада України 7 лютого прийняла у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (реєстр. №10449). Новий закон передбачає, зокрема, такі зміни: зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років, запровадження замість строкової служби базової військової служби для громадян віком від 18 до 24 років (для чоловіків вона буде обов’язковою, для жінок – добровільною), переогляд обмежено придатних громадян, переогляд чоловіків віком від 25 до 55 років, яким після 24 лютого 2024 року встановлено інвалідність ІІ та ІІІ груп (крім тих, кому інвалідність ІІ та ІІІ груп встановлено за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час захисту Вітчизни, а також відсутності кінцівки внаслідок її ампутації).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии