Судитимуть харківʼянина, який мріяв про захоплення сходу України, а сам намагався втекти до рф

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 55-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф. Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення східного регіону України.

У Харкові 72-річний активний “ждун” росії оримав підозру і піде під суд

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план «побега» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення.

У листопаді цього року правоохоронці викрили зловмисника. Нині він перебуває під вартою. Справу розглядатиме Дзержинський райсуд Харкова.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді караються обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии