У Дніпропетровщині судитимуть шахраїв, які продали неіснуючих товарів на мільйон гривень (Фото)

Прокуратура Дніпропетровської області завершила досудове розслідування та направила обвинувальний акт до суду щодо осіб, які вчинили шахрайство в інтернет-просторі. Підозрювані ошукали 61 клієнта шляхом створення фейкових онлайн-магазинів побутових електротоварів. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Злочинну схему розкрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Дніпропетровської області спільно з поліцейськими особливого призначення у березні цього року. Фігуранти організували мережу з 25 фейкових онлайн-магазинів, де клієнтам пропонували побутові товари з обов’язковою передоплатою. Після отримання коштів вони припиняли будь-який контакт з покупцями.

У Харкові судитимуть афериста, який заволодів квартирою по підробленим документам

За розрахунками слідства, майже мільйон гривень був привласнений фігурантами цієї схеми, пошкодивши 61 особу. Правоохоронці заблокували вебсайти, на яких діяли зловмисники.

Учасникам групи було повідомлено про підозру згідно з частинами 3 та 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, і їм було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Після завершення досудового розслідування, обвинувальний акт було направлено до суду. За злочин їм може бути призначено до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Організацію розслідування забезпечувала Дніпропетровська обласна прокуратура.

Комментарии