У Харківській області арештували майно агропідприємства, директор якого має громадянство рф

За даними слідства, директор агропідприємства, розташованого на території Красноградського району, який має у власності 50% статутного капіталу підприємства, має громадянство рф та здійснює співпрацю з країною-агресоркою. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Також встановлено, що один із бенефіціарів агропідприємства — громадянин рф, який у власності мав інші 50 % статутного капіталу, в 2021 році виїхав за межі України та, перебуваючи за кордоном, вже під час повномасштабного вторгнення рф здійснив вихід із підприємства шляхом продажу своєї частки громадянину іншої країни.

У Харкові судитимуть підприємця, який займався бізнесом із російською компанією  

Таким чином, підприємство має власника та раніше мало кінцевих бенефіціарів, які є громадянами рф і потенційно можуть бути пособниками держави-агресорки, надаючи їй матеріальні та фінансові ресурси. 

Слідчий суддя Красноградського райсуду Харківської області задовольнив клопотання прокурора про накладення арешту на майно, яке підприємство використовує у господарській діяльності: нежитлові будівлі і складські приміщення, автогаражі, сільськогосподарську техніку тощо. Досудове розслідування здійснюється за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии