У харківського податківця конфіскують житловий будинок та земельну ділянку вартістю 2,3 млн грн

Верховний Суд України ухвалив остаточне рішення у справі про стягнення в дохід держави 2,3 млн грн необґрунтованих активів посадовця одного з органів Державної податкової служби Харківщини. Зокрема, податківець через третіх осіб, які також обіймають посади в органах податкової служби, набув необґрунтовані активи. Йдеться про житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн.

Як повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції, основою для позову стали матеріали повної перевірки декларації, проведеної НАЗК. Податківець під час перевірки не зміг підтвердити законність походження коштів для набуття цих активів. 

НАЗК розслідує можливу корупцію в харківській мерії: свекруха посадовиці купила автомобіль та квартиру на 1,6 млн грн

Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата цього суду та Верховний Суд визнали активи податківця необґрунтованими і стягнули їх на користь держави. Разом з тим, Верховний Суд змінив резолютивну частину рішення, розділивши пропорційно між двома відповідачами суму стягнення вартості необґрунтованих активів. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

У НАЗК зазначили, що кожен може повідомити на пошту [email protected] про відомі факти незаконно набутих активіів для того, щоб агентство перевірило будь-якого публічного службовця на предмет того, чи відповідає його рівень життя законним доходам. Для того, щоб повідомлення швидше розглянули, рекомендують зазначити в темі листа “Інформація для проведення моніторингу способу життя” та вказати фактичні дані про активи або інші цінності, які особа придбала, проте ви вважаєте, що офіційні джерела доходу цього публічного службовця не дозволяють йому таких покупок або рівня життя.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии