У Харкові чоловік захопив ділянку в гідропарку та побудував там альтанки

Керівник Новобаварської окружної прокуратури Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міськради до 31-річного чоловіка щодо звільнення ним самовільно зайнятої земельної ділянки.

Прокурори встановили, що чоловік самовільно зайняв земельну ділянку в водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі річки Уди, яка розташована в межах Жовтневого гідропарку на території рятувальної станції «Жовтневий гідропарк». Згодом чоловік побудував там альтанки, які здавав в оренду та отримував за це гроші.

Депутат Харківської міськради самовільно захопив землю під бізнес — СБУ

Вироком Жовтневого райсуду Харкова, що набрав законної сили, ділка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, на цей час чоловік самовільно зайняту земельну ділянку не звільнив та продовжує використовувати в комерційних цілях на власний розсуд, що завдає шкоди інтересам держави. Зокрема, самовільне зайняття відповідачем земельної ділянки позбавляє міськраду права використовувати її за цільовим призначенням, а також позбавляє окремих осіб права безоплатно та безперешкодно відвідувати територію водойми.

Жовтневим районним судом Харкова відкрито провадження у справі. Судовий розгляд триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии