Депутат Харківської міськради самовільно захопив землю під бізнес — СБУ

Правоохоронці викрили керівника та власника комерційного підприємства, який також є депутатом Харківської міськради, на самовільному захопленні земельної ділянки на території міста. Про це сьогодні повідомили в пресцентрі облуправління СБУ.

Кандидата в депутати від “Солідарності” звинувачують у незаконній вирубці дерев

Оперативники спецслужби встановили, що заповзятливий депутат обмежив доступ громадян на територію площею близько 9 тисяч квадратних метрів та став використовувати її для власного бізнесу. За документами земля є комунальною, але обов’язкові платежі за користування ділянкою до бюджету міста не сплачувалися. Завдані збитки склали понад 155 тисяч гривень.

Відомо, що депутат входить до постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин. Підприємцю вручили підозру за ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України: самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво. Якщо вина депутата буде доведена, йому може загрожувати штраф або до півроку арешту.

Депутат з Харківської області організував підробку Covid-сертифікатів — СБУ

Нагадаємо, раніше харківські слідчі повідомили про підозру трьом учасникам організованої групи у заволодінні бюджетними коштами. Зловмисники привласнили гроші, виділені на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. Своїми діями вони заподіяли збитки на загальну суму понад 9 мільйонів гривень. У справі фігурує депутат Харківської міськради — він заснував ТОВ, організував злочинну схему та залучив до неї двох своїх знайомих. За даними слідства, близько 2,5 мільйонів гривень з рахунку ТОВ витратили на придбання автомобіля.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі