У Харкові громаді повернули земельну ділянку, виділену під забудову 5 років тому

Суд задовольнив позовну заяву Немишлянської окружної прокуратури Харкова про повернення Харківській міській територіальній громаді земельної ділянки вартістю майже 800 тис. грн.

Встановлено, що на підставі рішення Харківської міськради у 2018 році фізичній особі було передано в оренду земельну ділянку, розташовану по вулиці Амосова, що в районі Немишлі, для будівництва комплексу торговельно-побутового обслуговування населення. Однак будівництво так і не розпочалося: земельна ділянка не огороджена, вільна від будівель та не використовується, будівельні роботи не ведуться.  Орендна плата за користування земельною ділянкою весь цей час фізичною особою також не сплачувалась. 

У Харкові прокуратура через суд вимагає повернути земельну ділянку в Саржиному яру

Харківська міськрада як власник земельної ділянки розраховувала на виконання орендарем своїх зобов’язань у вигляді своєчасної та в повному обсязі сплати орендної плати, а також на цільове використання земельної ділянки та, як наслідок, поліпшення інфраструктури міста. 

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, вказані порушення стали підставою для направлення відповідного позову до Фрунзенського райсуду Харкова. Суд підтримав позицію прокуратури і задовольнив зазначений позов. Після набрання рішенням суду прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии