В Україні стартувала програма з відновлення пошкодженого житла: хто зможе скористатися

В Україні з 10 травня 2023 року запрацювала програма “єВідновлення”; вона дає громадянам можливість отримати від держави кошти на ремонт житла, яке було пошкоджене під час бойових дій.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров  у Telegram.

За словами Федорова, відправити заявку можна у додатку “Дія”, а кошти будуть зараховуватися на спеціальну картку “єВідновлення”. Першими допомогу отримають люди, чиє житло вимагає косметичного ремонту – тобто, воно придатне для проживання, але потребує ремонту вікон, дверей, даху тощо.

Росіяни обстріляли будівлю “Харківобленерго”, без світла — мешканці у шести областях

В пріоритеті – учасники бойових дій, мобілізовані, сім’ї загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ груп і багатодітні родини. Далі програма охопить більше прошарків населення.

“Далі масштабуємо програму. Щоб допомогу отримали люди, будинки яких були повністю знищені внаслідок російської агресії” – пообіцяв міністр.

Максимальна сума, яку надає держава для відновлення – 200 тисяч гривень, але визначати суму буде спеціальна комісія, яку скерує до мешканців місцева влада.

Окупанти атакували Куп’янськ ракетами, є поранені – ОВА

Загалом, є чотири пункти, за відповідності до яких можна буде отримати відшкодування.

  • житло пошкоджене через напад росії після 24 лютого 2022 року;
  • житло підлягає відновленню;
  • житло розміщене на неокупованій території;
  • житло не було повністю відремонтоване самостійно.

Виплату можна буде витратити на будівельні матеріали та послуги підрядників, але тільки тих, які є учасниками програми “єВідновлення”.

Комментарии