Вирок по навідниці Кригиній: суд повернув більше 14 мільйонів у різних валютах власнику квартири, де вона проживала

Після оприлюднення повного тексту вироку Дзержинського райсуду Харкова з’ясувались деякі важливі подробиці. Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, суд вирішив повернути власнику квартири, де проживала обвинувачена, абсолютну більшість знайденого при обшуку майна та всі грошові кошти, а це близько 14,2 мільйонів гривень у різних валютах.

У вироку суду сказано, що правоохоронці мають повернути власнику квартири речові докази по кримінальному провадженню – ноутбук, планшет, фотоапарат, Ipad, телефон Apple Iphone X та двадцятирічний телефон Samsung і головне – 216 850 доларів США, 149 050 євро, 730 650 російських рублів – та скасувати з них арешт, накладений постановою заступника керівника Харківської облпрокуратури від 22 квітня 2022 року.

У ХАЦ зазначають, що при цьому суд жодним чином не обґрунтував, чому він конфіскує у Кригіної тільки мобільний телефон марки Apple Iphone 11, а гроші та інше майно повертає власнику квартири, де вона проживала. І жодним чином не обґрунтував, чому власник квартири зберігав у зовсім стороннього йому орендаря свої телефони, ноутбук, фотоапарат, планшет та величезні суми коштів. Обґрунтування, чому суд вважає, що власник цих коштів – саме власник квартири, а не Кригіна, в рішенні також немає.

Нагадаємо, що 5 вересня 2023 року колегія суддів Дзержинського районного суду Харкова винесла Дар’ї Кригіній обвинувальний вирок. Її визнали винною у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ та призначили покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Уродженка міста Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, тривалий час проживала у Харкові. Як встановило слідство, російські спецслужби залучили дівчину до співпраці після початку повномасштабної агресії рф. Для комунікації з окупантами вона використовувала один з популярних месенджерів та відправляли координати для обстрілів. За навідкою Кригіної росіяни здійснювали ракетні удари по житлових масивах Харкова, медустановах і торговельних закладах. Ці атаки спричинили жертви серед цивільного населення і руйнування. Крім того, зловмисниця намагалась виявити місця базування підрозділів ЗСУ і Національної гвардії, які дислокуються на території міста.

Дизайнер и сокурсница замглавы облсовета: стало известно имя девушки, которая помогла РФ обстреливать Харьков

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии