Поліція встановила окупантів та двох місцевих мешканців, які пограбували маєток Добкіна на Харківщині

Поліція оголосила підозри в порушенні законів та звичаїв війни чотирьом військовим РФ і трьом місцевим мешканцям, які пограбували будинки у Вовчанському районі під час окупації в 2022 році, зокрема маєток сім’ї колишнього нардепа, ексмера Харкова Михайла Добкіна. Про це стало відомо з сайту Офісу генпрокурора України, проінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Підозрюють шістьох осіб, це: боєць диверсійно-штурмового підрозділу “Русич” 28-річний Андрій Борісов “13” з Краснодону Луганської області, бійці “окремого бригадно-тактичного формування №1 лнр” 46-річний Дмитро Кузьмін “Фенікс” з Кіровської області РФ, 42-річний Сергій Мушта “Марс1” з Луганська, 28-річний Михайло Домрачев “Гіря-Форвард” з Пєрмі (РФ), а також 47-річний раніше судимий мешканець селища Лиман Чугуївського району Віталій Гречко та 33-річний мешканець Вовчанська Бежан Гаспарян.

У Вовчанську банда місцевого кримінального авторитету мародерила разом із віськовими РФ (Відео)

За даними слідства, ці шестеро разом із місцевим кримінальним авторитетом Дмитром Чигриновим на прізвисько “Чиж” у березні 2022 року приїхали до будинку Алли Добкіної в окупованому селі Бугаївка Вовчанської громади. У маєтку на той момент перебувало два охоронці, тож підозрювані почали вимагати всі автівки та майно сім’ї Добкіних, погрожуючи вогнепальною зброєю. Охоронці, побоюючись за життя, віддали ключі від ангару та будинку Добкіних. Окупанти забрали два прогулянкових судна, мотоцикл “Днепр” та два причепа до нього, три рушниці, дев’ять карабінів та побутову техніку.

За даними правоохоронців, це угрупування з березня по травень 2022 року пограбувало не тільки Добкіних, а й інші домовлодіння на території Вовчанської ОТГ. Зокрема, будинок В’ячеслава Стеріна (власника “Fabrika Space”), де викрали Land-Rover Range-Rover Autobiography 2018 року вартістю 2,85 млн грн (належить Олені Стеріній) та 93 000 грн. Такрож “обнесли” садове товариство Еко-парк “Сосновий бор” у тій же Бугаївці (серед засновників також Стеріни). З території було викрадено квадроцикл, гідроцикл та мікрохвильову піч на загальну суму 535 000 грн., що належали Вербицькому В. М.

Також підозру оголосили 37-річній мешканці Вовчанська Аліні Білусі, яка з Віталієм Гречко та військовими РФ 13 квітня 2022 року з’явилася у будинку Віктора Пієва у селі Графське Вовчанської ОТГ. У Пієва забрали три Land Cruiser на загальну суму 4,4 млн грн. У Пієвих крім цього викрали снігохід Сергія Пієва вартістю 488 000 грн, який він передав на зберігання Заровному Ю. М у селі Вільча. Сергій Пієв був директором Вовчанського лісництва, його вбили у квітні 2022 року. У вбивстві обвинувачують кримінальника “Чижа.

Кримінальному авторитету “Чижу” з Вовчанська, який працював на росіян, дали 15 років з конфіскацією майна

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии