Заволодіння коштами, виділеними на відновлення Харкова: заступника гендиректора тепломереж відсторонять від посади

Генеральний директор КП “Харківські теплові мережі” відреагував на оголошення підозри першому заступнику гендиректора підприємства Сергію Волику. У заяві, яку опублікували на сайті ХТМ, стверджується що, “керівництво комунального підприємства сприяє слідству та надає всю необхідну інформації”.

“Посадові особи, яким оголошено про підозру, будуть відсторонені від виконання повноважень на посаді в порядку, визначеному законом”, – йдеться у заяві Скопенка.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про викриття організованої групи, яка заволоділа державними коштами та коштами міжнародних партнерів України, які призначалися для відновлення критичної інфраструктури Харкова. Мова йде про 160 млн грн, з них 22 млн грн були надані Світовим Банком

За даними слідства, організатором злочиннї групи є один із впливових бізнесменів, який розом із першим заступником гендиректора КП “Харківські теплові мережі” домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання труб, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги. Надалі “переможець” через низку фірм-прокладок закупив продукцію у виробника та перепродав КП за понад удвічі завищеною ціною.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии