Прикривав поранених побратимів: у Харківській області загинув спецпризначенець Вадим Манько

На півночі Харківської області загинув військовослужбовець окремого загону спеціального призначення, капітан Вадим Манько (позивний “Омут”). Про це повідомили у пресслужбі Східного територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Маріуполі прикордонник підірвав себе, щоб росіяни не заволоділи радіостанцією

13-го серпня поблизу Соснівки російські окупанти здійснили дистанційний керований підрив української броньованої машини, яка їхала за нашими пораненими. Голова групи медичної евакуації, капітан Вадим Манько отримав численні поранення тулуба та ніг. Він наказав пораненим побратимам евакуюватися, прикривав їх відхід вогнем з кулемета на башті бойової машини. Ворог розстріляв автомобіль з ручних гранатометів. Згодом побратими провели зачистку місця героїчної загибелі спецпризначенця та забрали його тіло.

“Вадим фанатично любив біг, це був його спосіб впорядкувати свої думки та знайти розв’язання будь-яких проблем. Він цим горів, бігав вихідними, сприймав це за щастя. Був дуже амбітним: постійно розвивався, ніколи не відступався від своєї мети, ані в спорті, ані бойовій підготовці, ані у повсякденному житті. Ми всі дуже поважали та цінували його. Після 24 лютого, коли ми почали зазнавати втрат, він раптово розкрився як неабиякий лідер. Люди відчували це і тягнулись за ним. Це був справжній товариш, який завжди прийде на допомогу, чого б йому цього не коштувало”, — розповів гвардієць “Кіт”, який три роки поспіль був командиром бойової групи, куди входив і Вадим. Командир додав, що Вадим був дуже сміливою людиною, при цьому неймовірно добре контролював емоції.

Уничтожил девять танков за три дня: за оборону Барвенково танкиста представили к званию Героя Украины

24 лютого Вадим Манько брав участь у знищенні передового загону російських окупантів “Вимпел” у районі траси на Циркуни. Тоді він знищив двох загарбників та врятував під шквальним вогнем життя пораненого гвардійця. У червні знищив двох окупантів, які намагалися у складі диверсійної групи зайти в тил українських позицій. Того ж дня Вадим потрапив під обстріл ворожої РСЗВ та отримав сильну контузію, але після нетривалого лікування повернувся на фронт. Наприкінці червня брав участь у бойових діях під Дементіївкою, під час штурму ворожих позицій знищив трьох окупантів, і після цього наводив та корегував вогонь артилерії на сили противника, які кількісно переважали. Тоді було знищено дві російські бронемашини та до взводу піхоти.

Весь особовий склад Національної гвардії висловлює співчуття рідним та близьким Героя!

“Ми обов’язково помстимося підлим російським окупантам за смерть славного сина України!”, — додали в Нацгвардії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі