На Харківщині суд виніс вироки бухгалтерці, дорожнику та комунальнику з окупаційної адміністрації

Райсудом міста Харкова 11 січня 2023 року було визнано Лілію Володимирівну Федяй, уродженку Куп’янська, винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 с. 111-1 КК України. Їй було призначено покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк десяти років без конфіскації майна.

Виходячи з матеріалів справи, Федяй у березні-червні 2022 року добровільно обіймала “посаду” головного спеціаліста так званої військово-цивільної адміністрації Куп’янського району при окупантах та виконувала свої функціональні обов’язки як головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку. Зокрема Федяй вела бухгалтерський облік окупаційної адміністрації Куп’янського району Харківської області.

Як видно з документа вироку, Федяй беззаперечно визнала свою провину.

Вадим Миколайович Орлов, уродженець Харкова, за рішенням Київського райсуду міста Харкова від 2 грудня 2022 року, був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Як покарання визнаному злочинцеві було призначено умовний строк позбавлення волі на 2 роки та позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 10 років.

Перебуваючи на території смт. Шевченкове Куп’янського району, наприкінці червня 2022 року, Вадим Орлов зв’язався з гауляйтером Шевченка від росіян Андрієм Стрижком. Псевдочиновник запропонував Орлову зайняти так звану “посаду” керівника Шевченківського дорожньо-ремонтного пункту Балаклійського райавтодору ДП “Харківський облавтодор” і він на цю пропозицію погодився.

СБУ затримала колишнього беркутівця, який “зливав” позиції українських військ

Орлов організував проведення робіт на території смт Шевченкове, включаючи будівництво нового кладовища на кордоні селища, ремонт доріг, перефарбування двох зупинок в кольори прапора рф і ремонт спеціальної техніки.

Матеріали справи свідчать про те, що Орлов повністю визнав свою провину і щиро розкаявся.

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області постановив, що Олександр Сергійович Пасюк з міста Ясинувата Донецької області вчинив кримінальне правопорушення за статтею 111-1 КК України, і йому призначено покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на період в 12 років без конфіскації майна.

За матеріалами суду, Пасюк отримав від окупантів та представників так званої “лнр” пропозицію на зайняття “посади” так званого “заступника начальника управління житлово-комунального господарства тимчасової адміністрації Ізюмського району” та добровільно на неї погодився.

СБУ повідомила про підозру Діані Панченко, яка активно поширює ворожу пропаганду

З кінця травня до початку вересня 2022 року Пасюк виконував доручення “начальника управління ЖКГ окупаційної адміністрації” щодо моніторингу діяльності комунальних підприємств в Ізюмі.

Як зазначено в матеріалах справи, Пасюк беззаперечно визнав свою провину.

Коментарі