Завтра в Харкові почнуть огороджувати 16-поверхівку на Ужвій, демонтаж під’їзду розпочнеться наприкінці тижня

Частково зруйнована 16-поверхівка на вулиці Наталії Ужвій, 82 в Харкові буде огороджена вже завтра, 20 жовтня. Безпосередньо роботи з демонтажу другого під’їзду стартують наприкінці наступного тижня.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради Євген Пасенов.

“У цю п’ятницю розпочнуться вже огороджувальні роботи. Тобто будівельний майданчик буде організовуватися. На наступному тижні, думаю, вже буде змонтовано баштовий кран. Якщо нам все дозволить, а я не думаю, що нам щось окрім вітру зможе завадити, то наприкінці наступного тижня, я думаю, вже розпочнеться робота”, — сказав Пасенов.

За його словами, демонтаж під’їзду буде проводитися під наглядом ДСНС та, ймовірно, слідчих, оскільки є інформація, що під завалами можуть залишатися тіла.

Тендер зі знесення під’їзду у 16-поверхівці на вулиці Ужвій в Харкові: що відомо про фірму-переможницю

“Після завершення демонтажу другого під’їзду буде проведений технічний огляд об’єкта. Якщо буде потрібно, буде також проведена інструментальна експертиза. І потім вже буде висновок експертизи, що з ним. Поки що він залишається, ремонтується і все гаразд”, — додав Євген Пасенов.

Нагадаємо, будинок на вулиці Ужвій зазнав пошкоджень унаслідок обстрілу рф в перші дні повномасштабного вторгнення. У січні 2023 року міський голова Ігор Терехов заявив, що перший під’їзд потребує знесення, оскільки його відновлення неможливе, оскільки за експертною оцінкою пошкодження будівлі становить 65%. На початку лютого 2023 року рятувальники розібрали майже половину пошкодженої частини будинку, попередньо знесення планувалося на червень. 11 жовтня міський голова Ігор Терехов оголосив під час пресконференції, що вартість знесення під’їзду в будинку на вулиці Ужвій оцінюється від 33 до 36 мільйонів гривень, домовленість була досягнута після складних перемовин. “Ми торгувались до запаморочення, щоб зробити таким чином, щоб це коштувало 17 мільйонів. Це нові технології зносу”.

Коментарі