Дружба народів: якої кухні не вистачає в Харкові

Чому в місті себе комфортно почувають китайці, але не відкривають кафе з китайською їжею? Чому при такій кількості в’єтнамців нас все ще мало місць, де можна з’їсти хороший фо бо? І чому при цьому давно немає проблем з турецької чорбою? Сьогодні розмірковуємо про те, як йдуть справи з кухнями світу в Харкові.

Нові заклади Харкова: які кафе та ресторани відкрилися взимку

Грецька

Той самий салат є навіть у бургерній, з фетою у постачальників проблем немає, але ось закладів із грецькою кухнею у нас не було ніколи. Муссака, цацикі, фасолада, гіроса – таке меню може бути і у стріт-фуд точки, і у ресторанів, призначених для посиденьок в честь дня народження бабусі. Дуже хочемо, щоб стереотип про те, що смачно, ситно і недорого поїсти всією сім’єю можна тільки в кафе з італійською і грузинською кухнею, був зруйнований.

10 дурних питань сомельє (частина 1)

Корейська

1617360913996-01.jpeg

Терміново в номер! Тільки ми зібралися скаржитися на відсутність кимчи та пібімбапів, так в новому БЦ Diamond City (вулиця Отакара Яроша, 20) відкрився фуд-корт з першою в місті корейською кухнею. Там, як в Азії, є пластикові муляжі страв, і виглядають вони дуже незвично. Сподіваємося, що бататова локшина і рис аль бап сподобаються як мінімум резидентам it-кластера, і таких точок в місті буде більше.

Індійська
polnoe-pogruzhenie-1.jpeg

Декілька напівпідпільних студентських кафе, ресторан India Palace (вулиця Матюшенко, 14) на межі кітчу і приємне кафе Goa (вулиця Мироносицька, 57) – ось і вся доступна індійська кухня на карті міста. Нехай смажити пиріжки просто на вулиці у нас ніхто не буде, але коржі наан, доса та парата, а ще суп дав і пиріжок самоса напевно б сподобалися відвідувачам закритих і відкритих фуд-кортів.

Ізраїльська
photo_2020-05-25_19-15-37-770x540.jpeg

Ще одна загадка – чому не з’являються повноцінні заклади тільки з хумусом, шакшукою й іншими радощами тільки ізраїльської або загалом близькосхідної кухні. На 7 складі (вулиця Скрипника, 7) є Shuk, але таких точок і повноцінних кафе в місті може і повинно бути більше – і ми впевнені у відмінному попиті.

Китайська

Ще питання, а де ж китайські вонтони та сто страв зі свининою? Легендарний Взлітаючий Дракон припав пилом, Hong Kong біля станції метро “Академіка Павлова” довіри не викликав, а District China в центрі швидко закрився. Дімсами можна з’їсти хіба що на Сумському ринку, а качку по-пекінськи – чомусь в Nikas. Де ж фастфуд точки та повноцінні кафе з багатою китайською кухнею – незрозуміло.

В’єтнамська
vetnamskaya_kuhnya.jpeg

Так, за останній рік з’явилися як мінімум В’єтнамська кухня (вулиця Сумська, 44/2), Дядя Вьєн (Сумський ринок) і Cam On на 7 складі, але таких закладів, враховуючи особливості міста, має бути більше. Відмінний фо також можна з’їсти в GaGa (проспект Гагаріна, 1) і навіть в Gorcafe 1654 (площа Конституції, 2/2), але хочеться, щоб цей список можна було продовжувати до нескінченності.

Коментарі