Фальшивий банан і Бенедикт Некамбербетч: незвичайні сніданки в кафе Харкова

Практично в будь-якому кафе можна замовити гарний тост з лососем або безпрограшні сирники, але сьогодні ми розповімо про найцікавіші сніданки в харківських закладах.

ШУК
Пл. Конституції, 18

shuk.jpg

Кнаффе – це солодке арабська страва з кадаїфської вермішелі та козячого сиру. Але в ШУК на сніданок пропонують його солону версію і подають з яєчнею і салатом. З інших цікавих позицій – кокосова полента з моцарелою і тост з найсмачнішим у місті пастрамі.

Gorcafe 1654
Пл. Конституцїї, 2/2

gorkafe3.jpg

7 років тому горезвісний пашот з лососем вперше з’явився саме в міському (і коштував тоді 49 гривень). Відтоді його популярність анітрохи не впала, але в кожному сезоні в меню 1654 з’являються нові потенційні хіти. Сьогодні наш фаворит – омлет з молодою картоплею, солоним огірком і домашньою сосискою – як у бабусі!

Коктелька
Вул. Сумська, 60

koktelka2.jpg

Це не тільки “міський бар”, але і бістрономія, де можна поснідати до 15:00 мало не на самоті з видом на площу в повноекранному режимі. Сирник тут готують один великий з кокосовим кремом і чебрецем, а якщо буде недостатньо солодко, візьміть незвичайний десерт – фейковий банан з манговим мусом.

Osteria La Cantina
Вул. Сумська, 7

kantina2.jpg

Вранці тут дуже затишно і теж небагато людей. Сідайте за столик біля вікна і замовляйте сирники з печі з топленою рикоттою. З неї ж готують красиві й смачні ньокки і подають з сезонними ягодами.

Tangerine
Пров. Костюринський, 2

tanzherin4.jpg

Ще більше сніданків з печі пропонують в Tangerine. Ми голосуємо за шакшуку з гуакамоле або Бенедикт Некамбербетч з пастрамі, до яких прекрасно підійде келих італійського ігристого.

Puri Chveni
Вул. Мироносицька, 52

puri.jpg

Окремого меню сніданків тут немає, але атмосфера для пізнього сніданку в центрі приємна. Вибирайте овочі з тандира, гарячу самсу або щось з сезонного меню страв з інжиром – з ним готують мацоні, сулугуні, паштет і багато іншого.

Чорний
Вул. Ярослава Мудрого, 33/35

chernyi.jpg

Бейгли на сніданок у місті не прижилися, але в Чорному їх все ще готують – наприклад, з тунцем, халумі або біфштексом. З інших ситних сніданків – панкейкі з морозивом або деруни з креветками.

Протагоніст
Вул. Римарськая, 10

protagonist.jpg

Два десятки сніданків з моменту відкриття майже не змінювалися, але цього літа з’явилася цікава новинка – молоду картоплю подають зі спаржею, копченим сулугуні і редискою.

Immigrant fine diner
Пров. Грабовського, 4

immi3.jpg

Після надцятої зміни кухаря і ре-відкриття в “Іммігранті” роблять акцент на турецьку їжу, в тому числі й сніданки. І якщо у вас сьогодні настрій у стилі “ранок у Стамбулі”, то приходьте і замовляйте омлет Менемен, листковий пиріг бурек або повноцінний турецький сніданок з різними тарілочками і сіміт.

Коментарі