ТОП-5 ресторанів Харкова, де можна влаштувати дорогий бенкет

Продовжуємо досліджувати найдорожчі заклади в місті та міркувати про співвідношення ціни і якості страв.

Osteria Il Tartufo
Вул. Культури, 20-в

tartufo1.jpg

Колись слово “остерія”, страви з трюфелем і вихід шефа до гостей були дивиною в Харкові, а Il Tartufo стали чи не першими, хто запропонував щось цікавіше злиплої карбонари на картатій скатертині. Зараз же у шефа Сальваторе Лео є і проєкти з більш бюджетною та не менш смачною їжею, але за красивими вечерями з цінником, що вражає варто повертатися саме сюди.

182893947_3727572497351812_3503647551480117172_n.jpg

Якщо хочете здивувати супутника, замовте сет із морепродуктами на двох (2499 гривень), фірмову піцу з чорним трюфелем (378 гривень), а ще ризото, яке подають у голівці пармезану (359 гривень). З сезонних позицій – Буррата з лососем (349 гривень), а на десерт – полуничний мільфей (278 гривень).

Красиво жити: ТОП-5 найдорожчих ресторанів Харкова

Familia
Вул. Скрипника, 14-а

Дивовижне місце – ресторан французької кухні, де головними клієнтами залишаються працівники німецького консульства, розташованого в тій же будівлі. Але його вибирають і для сімейних свят, і для важливих вечер. Одне з головних переваг ресторану – закритий літній майданчик, який ідеально підходить, наприклад, для камерних весіль.

familia1.jpg

Меню тут велике та складне для розуміння, але найдорожчі позиції помітно виділяються: марсельський салат з морепродуктами (375 гривень), класичне фондю з сухариками (445 гривень) і чорна тріска з фенхелем (675 гривень). Вибір вина побокально невеликий, тому можна відразу вибирати пляшку класичного ігристого Special Cuvee Champagne Bollinger (3450 гривень).

Argentina Grill
Пр-т Науки, 20

Ніша хорошого м’ясного ресторану в місті пустує, тому за розмовами про прожарювання багато хто знову і знову повертається сюди. Ресторан, який виріс до мережі з закладами в Києві та Дубаї, продовжує грати з аргентинською тематикою й іспанськими назвами в меню.

argentina3.jpg

Для розкішної м’ясної вечері виберіть ніжний австралійський Тендерлоін (1315 гривень/250 грам) або томлену ніжку ягняти (589 гривень) і обов’язково забронюйте столик на оновленій терасі.

Нові заклади Харкова: які кафе та ресторани відкрилися взимку

Чехов
Вул. Сумська, 84/2

Ще один заклад сім’ї First Line Group з високим цінником і розкішним флером. Насправді – це сімейний ресторан із затишною верандою, де так добре вміють готувати класичне пюре з котлеткою, що не гріх продавати її за 247 гривень (а звичайні пельмені – за 159 гривень).

chekhov1.jpg

У “Чехові” не буде гастрономічних надмірностей, зате на сімейній вечері тут буде комфортно навіть вашій бабусі. Неймовірним чином класичний ресторан залишається на плаву понад 10 років, стикаючись лише з деякими трендами та доводячи їх до досконалості.

chekhov3.jpg

Наприклад, том ям (375 гривень) тут багато хто вважає шедевром, а похід на роли (за 300-400 гривень) – святом. Вони теж тут здаються недоречними, але занадто гарні та все так само користуються популярністю, тому навряд чи кудись подінуться з меню. А якщо вам хочеться зводити себе або когось на красиве побачення, бронюйте стіл на веранді та замовляйте королівські креветки (439 гривень) під келих Монтепунчіано Oasi degli Angeli (640 гривень/100 грам).

Albatross
Пр-т Академіка Курчатова, 1-а

Закінчимо добірку розкішним рестораном на території гольф-клубу. В інтер’єрі світлі тони та затишний камін, у вікні – вид на мальовниче озеро, а в меню – європейська та українська кухня – безпечний варіант для закладу в готелі. Подачу страв тут називають кулінарним дизайном, а поки їх готують, пропонують відпочити в сигарній кімнаті.

123292620_3520532334649580_5897814802478367017_n.jpg

Для гарної вечері підійде салат із камчатським крабом (600 гривень), ескалоп з фуа-гри (490 гривень), стейк портерхаус (1100 гривень), а на десерт – незвичайні тушковані сирники (350 гривень).

121014543_3453430618026419_8827208773284075226_n.jpgТакож у гольф-клубі завжди був розкішний винний льох. Найдорожча пляшка – Louis Jadot Montrachet (38 050 гривень), хоча побокально – максимум Antonutti Friuli Pinot Grigio (220 гривень/100 грам). А вишенькою на торті стануть старомодні плюс 10% до рахунку за обслуговування.

Коментарі