Без пенсії та права носити форму: в Харкові звільнили генерала після падіння Ан-26

Олександра Туринського звільнили з ЗСУ.

Про це кореспонденту Newsroom повідомив начальник пресслужби Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба Олег Кошовий.

“Начальника ХНУВС імені Івана Кожедуба генерал-майора Олександра Туринського за наказом міністра оборони України звільнили з посади 7 травня без вихідної допомоги, права на пенсію, а також права носити військову форму”, – розповів Олег Кошовий.

У ВСУ показали траєкторію останнього польоту АН-26 (Відео)

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася 25 вересня під Чугуєвом. У результаті катастрофи літака Ан-26 загинули сім членів екіпажу та 18 курсантів, ще один хлопець пізніше помер у лікарні. Пізніше віцепрем’єр-міністр Олег Уруський розповів, що урядова комісія закінчила розслідування трагедії. За його словами, серед причин, які привели до авіакатастрофи – порушення організації польотів з боку командування, технічна несправність борту (відмова системи граничного регулювання температури) та помилки самого екіпажу.

Курсант, який вижив в авіакатастрофі АН-26, розповів про перші хвилини після падіння літака

Серед підозрюваних виявилося шість осіб: командувач Повітряних сил України Сергій Дроздов, екскомандир військової частини А4104 В’ячеслав Глазунов, колишній керівник польотів на аеродромі “Чугуїв” Олександр Жук, ексначальник Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба Олександр Туринський, а також заступник командира військової частини та заступник з льотної підготовки.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі