У районі Лісопарку шукатимуть незаконні самобуди

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Харківської міської ради оголосила про позачергову перевірку земельних ділянок на території Лісопарку. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

За інформацією громадських діячів, територія із земельними ділянками належить житлово-будівельному кооперативу “Фортеця”, з оточення депутата міської ради Ігоря Аріха.

Чому у Михайла нудне обличчя, або просте пояснення кооперативної схеми

Перевірці підлягають п’ять земельних ділянок площею 19 гектарів, розташованих уздовж Бєлгородського шосе, на яких можуть перебувати самобуди. Ці ділянки опинилися у приватній власності завдяки “кооперативній схемі”. Серед їх власників — дочка депутата міської ради від Партії Шарія та адвокат Юлія Плетньова.

Харківська міськрада продає землю вдвічі дешевше, ніж мерії в інших регіонах — ХАЦ

Крім цього, під перевірку також потрапили ділянки, що належать Владиславу Риженкову, Ліні Литвиновій, Юрію Огнєву та Вірі Штепі. Остання має аналогічні ініціали з матір’ю співробітника податкової служби Павла Штепи.

У ХАЦ також зазначають, що на відміну від ділянок, які включили в перевірку минулого тижня, інформація про забудову ділянок, що належать Юлії Плетньовій та Вірі Штепі, внесена в Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт проти чиновників харківської мерії, підозрюваних у виділенні землі за “кооперативною схемою”. За даними слідства, колишній віцемер Харкова Тетяна Овчиннікова разом з головним архітектором Сергієм Чечельницьким та його заступником допомогли засновникам восьми обслуговуючих кооперативів заволодіти земельними ділянками. Так, зокрема, троє керівників ЖБК отримали понад 25 гектарів, чим завдали збитків міській громаді на суму в 131 мільйон гривень.

Коментарі