Депутат Харківської облради Альберт Кононенко прокоментував рішення про виключення із «Блока Кернеса»

Колишній перший заступник голови Харківської облради Альберт Кононенко заявив, що жодних пояснень і причин виключення його із фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків» на засіданні фракціі не було озвучено.

«Представники фракції жодним чином не повідомляли мене та, наскільки мені відомо, всіх інших депутатів, відносно яких розглядалися питання виключення з фракції та усунення з посади голови фракції. Все пройшло в традиціях НКВС СРСР 1935-1938 років. Почесного громадянина області Володимира Святаша, який перед початком засідання підключився онлайн та сказав, що знаходиться на лікуванні в Німеччині, відключили з ефіру, не давши можливості навіть бути присутнім на засіданні фракціі. Голова фракції Кирило Кернес, як і деякі інші депутати, дізнався про порядок денний безпосередньо на засіданні», – сказав Альберт Кононенко.

За словами депутата, за письмовим дорученням голови Харківської обласної військової адміністрації він зараз займається гуманітарними питаннями, збором та відправкою гуманітарної допомоги, підтримкою українських біженців за кордоном та допомогою ЗСУ.

«У час війни, коли гинуть люди, руйнуються міста та села, треба згуртовуватися та максимально ефективно працювати на благо України. Але нажаль деякі «діячі» вважають по-іншому, займаючись схематозами та вибудовуючи під себе вертикаль влади з метою тотального контролю, повного підпорядкування волі керівництва та виконання будь-яких вказівок. Стосовно прийнятого рішення щодо сина Генадія Кернеса – це аморально. Бо коли дізнаєшся, як «друзі» батька збирають голоси проти його рідного сина з метою усунути з посади, використовуючи надумані приводи, виникає розчарування та огида. Точно не за це голосували харків‘яни та мешканці Харківщини, віддаючи голоси на виборах», – додав Альберт Кононенко.

Нагадаємо, 6 жовтня на засіданні фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків» депутати більшістю голосів усунули від виконання обов’язків голови фракції Кирила Кернеса, а також виключили із фракції депутатів Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша.

Коментарі