Депутат Харківської облради із “Блока Кернеса” у Верховному Суді зупинив рішення про позбавлення мандату

Депутат Харківської облради від партії “Блока Кернеса – Успішний Харків” Альберт Кононенко через суд зупинив рішення партії про відкликання його мандату. Про це йдеться в постанові Верховного Суду України від 18 жовтня.

“Постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 3 травня 2023 року скасувати, а ухвалу Закарпатського окружного адміністративного суду від 10 лютого 2023 року про забезпечення позову у справі № 260/5415/22 залишити в силі”, – сказано в документі.

У згаданій ухвалі Закарпатський суд постановив зупинити дію рішення вищого керівного органу політичної партії “Блок Кернеса – Успішний Харків!” щодо відкликання депутата за народною ініціативою до набрання законної сили рішенням у справі № 260/5415/22.

Постанова Верховного Суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року на засіданні фракції “Блок Кернеса – Успішний Харків” депутати більшістю голосів усунули від виконання обов’язків голови фракції Кирила Кернеса, а також виключили із фракції депутатів Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша. Після цього голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила про виключення цих трьох депутатів зі складу облради.

Альберт Кононенко подав позов до Харківської обласної територіальної виборчої комісії, політичної партії “Блок Кернеса – Успішний Харків”, Харківської обласної організації партії “Блок Кернеса – Успішний Харків” та Харківської обласної ради. Депутат заявив, що вважає рішення про відкликання мандату та недопуск до засідань сесії облради незаконним, без будь-яких юридичних підстав.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі