Харківська облрада виключила зі свого складу трьох депутатів

Депутати Харківської обласної ради Павло Столбовий, Володимир Святаш та Альберт Кононенко, які у жовтні 2022 року були виключені з фракції “Блоку Кернеса”, більше не є депутатами обласної ради.

Згідно з даними сесії облради від 3 грудня 2022 року, всі троє були позбавлені мандатів. Можливо, буде потрібно ще рішення виборчкому про повне позбавлення Кононенка, Святаша і Столбового депутатського статусу.

Мери, судді, депутати: хто зрадив Україну в Харківській області

Павло Столбовий, як відомо – син мера Балаклії Івана Столбового, який перейшов на бік російських окупантів навесні. Сім’я Столбових втекла на територію РФ, побоюючись відплати за свою зраду. А щодо Святаша ще в травні правоохоронні органи направили до суду обвинувальний акт за фактами публічних закликів до насильницької зміни влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та пропаганди війни

6 жовтня на засіданні фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків» депутати більшістю голосів відсторонили від виконання обов’язків голови фракції Кирила Кернеса, а також виключили з фракції депутатів Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша.

Коментарі