ДТП у центрі Харкова: раніше на позашляховику їздив син чиновника — соцмережі

Після аварії в центрі міста в соцмережах з’явилася інформація, що за кермом Toyota Land Cruiser раніше їздив Іван Раїна — син глави Харківського району Юрія Раїни.

Судячи з Реєстру судових рішень, Іван Раїна дійсно їздив на машині такої моделі та неодноразово попадався за кермом в неадекватному стані. У серпні 2019 року на Московському проспекті його зупинили патрульні. Під час спілкування з чоловіком правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння. Від проходження тесту на вміст алкоголю в крові водій відмовився у присутності двох свідків. Відносно нього копи склали протокол за статтею 130 (“керування транспортним засобом у стані сп’яніння”) КУпАП.

248294980_902797063675524_5316132288723413378_n.png

 

У Харкові п’яний водій зніс паркан і виїхав на тротуар

Московський районний суд Харкова визнав Івана Раїну винним і засудив до штрафу в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом одного року.

12 жовтня того ж року Іван Раїна, рухаючись вулицею Сумською, врізався в автомобіль Audi A4, який протаранив Hyundai Tucson. За рішенням Дзержинського районного суду Харкова водія Toyota визнали винним за статтею 124 (“порушення правил дорожнього руху”) КУпАП і засудили до штрафу в розмірі 340 гривень. Ця ДТП трапилася о 13:40, а вже о 18:30 вечора чоловіка зупинили за кермом Toyota Land Cruiser по вулиці Сумській, 132г з ознаками алкогольного сп’яніння. У нього були порушені мова і координація рухів, а очі не реагували на світло. Від огляду Раїна того разу відмовився. У суді його провину довели, проте від адміністративної відповідальності звільнили, передавши на поруки трудового колективу ТОВ “Агрофірма Колонтаїв”.

photo_2021-11-12_11-03-59_0.jpg
Іван Раїна. Фото: Instagram

У Харкові копи влаштували погоню за п’яним водієм (Відео)

До слова, бенефіціаром фірми є мати Раїни – молодшого та дружина голови Харківської РДА Ольга Раїна. Цій же компанії належить і білий позашляховик, на якому збили школярів.

На початку грудня 2021 року Дзержинський районний суд Харкова знову розгляне справу, фігурантом якої є Іван Раїна. За інформацією з Єдиного реєстру судових рішень, у липні 2021 року чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, 27 липня в селищі Вільча Чугуївського району легковик ВАЗ 2106 збив хлопців 14 та 15 років на узбіччі та поїхав. Поліцейські розшукали авто за межами населеного пункту в посадці. За кермом перебував 65-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння. Школярів у важкому стані доставили до Харкова, до лікарні невідкладної допомоги. Одного з постраждалих прооперували.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі