У Харкові зупинили незаконне будівництво на Бурсацькому узвозі — мерія

Представники Харківської міськради та правоохоронних органів зупинили будівельні роботи на території старовинного маєтку на Бурсацькому узвозі, 6. Про це повідомили у пресслужбі мерії.

За словами начальника відділу правового забезпечення Департаменту земельних відносин міськради Катерини Підлісної, факт незаконного будівництва та часткового демонтажу будівлі був встановлений кілька тижнів тому. За її словами, ТОВ «Лакі Траст», якому належить будівля, не має договору оренди чи права власності на цю земельну ділянку, містобудівні умови забудовник не отримував, як і дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт.

Скандальний проєкт забудови Саржиного Яру: забудовник заперечує причетність, — ХАЦ

«Будівництво було зупинене. Зараз ми бачимо напівзруйновану триповерхову будівлю в історичному центрі Харкова. До правоохоронних органів передані матеріали для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження, а міськрада перевіряє вимоги земельного та містобудівного законодавства, зокрема, вирішується питання про подання відповідного позову до суду. На жаль, власники будівлі на контакт із представниками міської ради не виходили та при зупинці робіт на об’єкті не з’явилися», – зазначила Катерина Підлісна.

Вона повідомила, що будівля хоч і історична, але офіційно не належить до пам’яток архітектури. Тому до Харківської обласної військової адміністрації був надісланий запит з метою з’ясувати, чому цей будинок не внесений до відповідного реєстру.

Контроль за недопущенням відновлення будівельних робіт забезпечуватиметься правоохоронними органами та спеціалістами міськради. Катерина Підлісна наголосила, що ніякі роботи не будуть розпочаті, доки не вирішиться питання з кримінальним провадженням та не будуть отримані результати перевірки.

Нагадаємо, що даними з реєстру нерухомості засновниками фірми «Лакі Траст», якій належить маєток, є митрополит Харківський та Богодухівський УПЦ МП Онуфрій (Олег Легкий) та його брат Яромир Легкий, який працював секретарем-референтом Харківської єпархії УПЦ МП. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі