Елітний автомобіль сина голови району Харківської області “засвітився” в розслідуванні “Батальон Монако-2”

Чорно-сріблястий Mercedes-Maybach на харківських номерах був помічений серед інших автівок українців у Монако. За словами автора розслідування “Української правди” Михайла Ткача, авто було придбане у липні цього року.

Як з’ясував Newsroom, автівка вартістю близько 7 мільйонів гривень зареєстрована на приватне сільськогосподарське підприємство Валківського району. Керівником цього підприємста є син голови Красноградської райдержадміністрації Віктора Войтенка Олександр Войтенко.

Депутати від ОПЗЖ: хто з харків’ян відсиджується під час війни у Монако (Відео)

Newsroom поцікавився у чоловіка, з якою метою та на яких підставах він виїжджав за кордон. Олександр Войтенко зазначив, що, на відміну від батька, не є держслужбовцем. За його словами, авто було придбане для підприємства до війни, а в цьому році доставлене в Україну та зареєстроване.

Олександр Войтенко відмовився говорити, хто перебував за кермом авто, коли його помітили в Монако.

“З початку війни я перебуваю у Шарівці, на своєму робочому місці, я весь час живу в Харківській області. Я підприємець і виїжджав на кілька днів офіційно за гуманітарною допомогою для батальону і по питанню експорту сільгосппродукції”, – сказав Олександр Войтенко.

Підприємець також додав, що як аграрій він заброньований від мобілізації.

Нагадаємо, у другій частині розслідування “Української правди” говориться, що під час війни в Україні в Монако перебував, зокрема, колишній нардеп-регіонал, один із найбагатших українців Віталій Хомутиннік (у 2014 році був обраний у Верховну Раду від Харкова). Також на елітному курорті помітили пасинка ексмера Харкова Геннадія Кернеса Родіона Гайсинського та авто на харківських номерах, зареєстроване на мільйонера і члена виконкома Харківської міськради Олександра Давтяна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі