ГБР просить про екстрадицію з Європи одного з “бійців батальйону Монако”

Державне бюро розслідувань підтвердило місцезнаходження та направило документи на екстрадицію одного з фігурантів журналістського розслідування про виїзд до Монако військовозобов’язаних громадян України. Про це 1 вересня повідомили у прес-службі ДБР.

Ще один з “батальйону Монако”: харківський чиновник потрапив у скандал, опублікувавши фото з Ніцци

“Працівники ДБР підтвердили місцезнаходження одного з героїв журналістського розслідування. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні Бюро про незаконну розтрату коштів. Наразі вживаються заходи щодо його затримання та екстрадиції до України. Документи, які наблизять його зустріч зі слідчими, вже направлені у відповідні країни ЄС”, – сказано у повідомленні.

У ГБР прізвище фігуранта не називають. У той же час у ЗМІ припускають, що розслідувачі мають на увазі бізнесмена Костянтина Жеваго, який є фігурантом справи про розтрату коштів АТ Банк “Фінанси та Кредит” на суму понад 2,5 мільярда гривень.

Крім того, стосовно ще одного з фігурнатів розслідують кримінальне провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній, яка йому належить.

“Встановлено, що під прикриттям податківців група компаній маніпулювала із фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції для зменшення сум, які необхідно сплачувати до бюджету”, – кажуть у ГБР.

Також у ході розслідування встановлено, що ці компанії після анексії АР Крим продовжували провадити господарську діяльність на півострові.

Розслідники кажуть, що накладено арешт на майно “бійця батальйону Монако”, який відпочиває на блакитному узбережжі, поки його компанії “фактично обкрадають українців”.

Ще не купили: на яхті Ярославського, яку він обіцяв продати, відпочиває родина мільйонера

Нагадаємо, раніше видання “Українська правда” опублікувалорозслідування, в якому розповіло, де живе багато українських VIP-біженців. У списку опинилося й кілька харків’ян. На курорті журналісти помітили авто, яке належить депутатці Харківської міськради Марії Скоробагач, але вона у кадрі не з’явилася. Ось нардеп-харків’янин Ігор Абрамович (ОПЗЖ) відпочиває на Лазурному березі в компанії в.о. начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Сергія Вязмікіна. До речі, Абрамович відлетів з України за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії і з того часу у парламенті не з’являвся.

Коментарі