Харківські комунальники купили житловий “вагончик” за ціною двокімнатної квартири – ХАЦ

КП “Харківзеленбуд” 24 травня уклало договір з ФОП “Черник Р. О” на покупку мобільного житлового модуля за 746,4 тисячі гривень. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з покликанням на портал Prozorro.

У Харкові на вилов і евтаназію безпритульних тварин витратять три мільйони гривень

 

За інформацією громадських діячів, вартість житлового “вагончика” приблизно дорівнює ціні двокімнатної квартири в деяких спальних районах Харкова. Згідно з тендером, модуль повинен складатися і металевого каркаса загальною площею 29 квадратних метрів. Термін його експлуатації – не менше 10 років, період гарантійного обслуговування складає 12 місяців.

У Харківській міськраді замовляють дорогі пресрелізи та платять по 7 гривень за літеру

У ХАЦ відзначають, що “Харківзеленбуд” переплатив за модуль – в інших регіонах України аналогічний металевий вагончик різним підприємствам вдавалося придбати за менші гроші. Так, військова частина А 1 838 у Херсоні в березні закупила для керівництва житловий модуль з електропостачанням, освітленням і електрообігрівом за 297 тисяч гривень. А аварійно-рятувальний загін спецпризначення ГУ ДСНС у Києві в травні замовив санітарно-побутовий блок за 182 тисячі; мобільний блок для приготування їжі з аналогійними технічними параметрами – за 121 тисячу і два мобільних блоки житлового типу схожих розмірів по 110 тисяч гривень кожен.

Нагадаємо, раніше КП “Міськсвітло” оголосило тендер на будівництво світлового фонтану. Конструкцію повинні встановити на місці клумби на початку проспекту Гагаріна. Каркас фонтану підрядник повинен зробити з нержавіючої сталі, а всередині нього буде перебувати світлодіодна стрічка з розсіювачем з полікарбонату. У центральній частині конструкції розмістять кліматичні шафи для роботи світлового обладнання. Загальну вартість об’єкта в КП оцінили в шість мільйонів гривень. Тендерні пропозиції можна подати до 22 квітня, а сам аукціон відбудеться 28 травня.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі