Харківські сумоїсти завоювали “золото” на чемпіонаті Європи

Про це сьогодні повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОДА. З 25 по 27 червня в Казані проходив Чемпіонат по боротьбі сумо. У змаганнях брали участь юнаки та дорослі. Харків’яни в складі збірної України завоювали три золоті та дві бронзові медалі.

Серед жінок у ваговій категорії до 73 кілограмів “золоту” нагороду отримала Олена Никитинська. Спортсменка здобула перемогу у фінальному поєдинку над сумоїсткою з Польщі. Крім цього, Олена Никитинська завоювала чемпіонський титул Європи серед молоді у вазі до 65 кілограмів.

Екстремальний відпочинок у Харкові: ТОП-5 способів полоскотати нерви

У чоловічому заліку змагань у ваговій категорії до 85 кілограмів переміг Демид Караченко. У фінальному поєдинку харків’янин здолав суперника з Росії, а також отримав бронзову медаль у змаганнях серед молоді у вазі до 85 кілограмів.

Ще одну “бронзу” чемпіонату Європи з сумо завоював харків’янин Сергій Гайдар, який посів третє місце у вазі до 77 кілограмів.

У Харкові збірна України розгромила футболістів з Кіпру

В управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОДА відзначили, що цей чемпіонат був одним з головних етапів відбору до Всесвітніх ігор, які пройдуть в наступному році Бірмінгемі.

Харків’янка завоювала право виступати на літніх Олімпійських іграх у Токіо

Нагадаємо, раніше на Кубку України з важкої атлетики кращий результат показали спортсменки з Харкова. Переможницями стали Каміла Конотоп. У ваговій категорії до 55 кілограмів дівчина змогла підняти в сумі снаряд вагою 199 кілограмів. Марія Гангур у вазі до 59 кілограмів у сумі подолала позначку у 210 кілограмів. Також вона встановила три рекорди України серед жінок до 23 років. Ірина Деха в категорії до 81 кілограма в сумі двоєборства змогла взяти вагу у 240 кілограмів. Вона також встановила три рекорди України серед жінок у своїй категорії.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі