Харківський коксохім заплатив 3,4 мільйона за отруєння повітря

Харківські силовики домоглися компенсації за наднормативні викиди на ТОВ “Коксовий завод Новомет”. Підприємство в трьох інстанціях намагалося довести, що не порушувало екологічне законодавство. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Директор Харківського коксохіму відповість на суді за забруднення повітря

Нагадаємо, перевірка Держекоінспекції виявила на підприємстві наднормативні викиди діоксиду сірки, оксиду азоти та вуглекислого газу. Завод також експлуатував дві димові труби без необхідних дозволів. Суд першої інстанції оштрафував “Новомет “на 3,4 мільйона гривень, а обґрунтованість цієї суми підтвердили експерти з”інституту судових експертиз імені Бокаріуса”.

Власники коксохіму оскаржили цей вердикт, але й апеляція, і касація підтримали дане рішення. Сьогодні в прокуратурі повідомили, що “Коксовий завод Новомет” повністю виконав судове рішення.

“Отримав дозвіл нас труїти ще сім років”: харків’яни проведуть автопікет проти роботи Коксохіму

Нагадаємо, раніше Київ потрапив у ТОП-5 міст світу з найбруднішим повітрям. 12 жовтня індекс забруднення склав 142 при нормі 50, свідчать дані світового рейтингу чистоти повітря Iqair. Портал відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу. При такому рівні атмосферного забруднення людям із захворюваннями дихальної системи радять надягати респіратори, в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря, а також виключити спортивні заняття на відкритому повітрі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі