Харківський суддя поскаржився на адвоката, який запропонував йому $20 тисяч

Суддя Харківського апеляційного суду Анатолій Люшня звинуватив адвоката в тиску на себе. Юрист нібито запропонував велику суму за виправдання свого підзахисного. Про це свідчить скарга до Вищої ради правосуддя.

ТОП-7 найбагатших харківських суддів

Служитель Феміди зараз розглядає апеляцію на вирок Московського районного суду у справі про грабіж. 21 травня він отримав клопотання від адвоката. Захисник стверджував, що за домовленістю з суддею створив електронний гаманець і поклав туди 20 тисяч доларів. За цю суму юрист попросив виправдати свого клієнта.

Сам Анатолій Люшня заявив, що не знайомий з адвокатом і жодних домовленостей між ними не було. У зв’язку з цим служитель Феміди звернувся в Генпрокуратуру та Вищу раду правосуддя. Він просить вжити заходів і забезпечити його незалежність як судді.

 

У Харківській області суддя поскаржився на sms зі звинуваченням у корупції

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали голову окружного адмінсуду Ольгу Панченко. У вересні минулого року в СБУ розповіли, що фігурантка чинила тиск на одного з суддів у адміністративній суперечці, що стосується земельного питання в обласному центрі. За прийняття “правильного” рішення вона передала йому $3000. В кінці березня обвинувальний акт у справі служительки Феміди був переданий до суду. Викривачем Панченко стала її колега – Олена Заїчка.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі